Avontuur op twee wielen: leuke plekken om te fietsen

Als u zich waagt aan de transcendente landschappen van het Wulingyuan-natuurgebied in China, komt u zeker terecht in een land van dreigende zandstenen zuilen, dichte bossen en steile watervallen. Het is een gebied dat eruit lijkt te zijn geplukt uit de webpagina’s van een droomboek.

Als je geïnteresseerd bent om je rechtstreeks in de wereld van het vreemde te wagen, ga dan naar het Museum of Bad Art in Massachusetts. Als je de voorkeur geeft aan excentrieke dingen, Fun Places ga dan naar het Salvador Dalí Museum in Figueres, Spanje. Als je een bibliofiel bent met een voorliefde voor het ongewone, dan is het Mütter Museum in Philadelphia een must-bezoek. Als je een kenner bent van alle paranormale en vreemde punten, overweeg dan een bezoek aan het Roswell UFO Museum in New Mexico.

Ben je een fan van alle punten, levendig en eigenzinnig? De wegen zijn de wens van digitale fotografen, en de gemoedelijke omgeving van de gemeenschap maakt het een uitstekende locatie om tot rust te komen in de bijzondere omgeving.

Heeft u ooit de bedoeling gehad om de diepe, donkere zeeën te ontdekken zonder te spetteren? Het Seattle Aquarium biedt een opwindende ervaring met zijn Underwater Dome, waar u een verscheidenheid aan waterleven van dichtbij kunt observeren en dat alles terwijl u aangenaam volledig droog blijft.

Als je een aanhanger bent van het mystieke en vreemde, dan is het Winchester Mystery House in San Jose, Californië, een must-bezoek. Het huis is populair vanwege zijn labyrintische stijl, inclusief trappen die nergens heen leiden, deuren die rechtstreeks in muuroppervlakken uitkomen en geheime stromen.

Als je een voorkeur hebt voor excentriek, kijk dan eens naar het Salvador Dalí Museum in Figueres, Spanje. Deze galerij is een uniek kunstwerk op zichzelf, gemaakt door de epische muzikant Salvador Dalí. Het staat vol met zijn psychedelische ontwikkelingen, van ontdooiende klokken tot bijzondere sculpturen, waardoor het een must-see is voor aanhangers van de progressieven.

Het Eiland van de Poppen in Mexico zou uw geschikte locatie kunnen zijn. Of je het nu gelooft of niet, een bezoek aan dit eiland zal zeker de rillingen over je rug doen lopen.

Over kunst gesproken: ben je ooit eerder het excentrieke Underwater Sculpture Park in Grenada tegengekomen? Deze speciale toeristische attractie omvat een verzameling sculpturen ondergedompeld in het kristalheldere water van de Caribische Zee. Het is niet alleen een opmerkelijke creatieve onderneming, maar het werkt ook als een synthetisch koraalrif, dat reclame maakt voor het leven in het water en de ontwikkeling van koraalriffen.

Heb je ooit gefantaseerd over het verkennen van een stad die volledig wordt bevolkt door huiskatten? Dit afgelegen vissersdorpje, ook wel ‘Cat Heaven Island’ genoemd, herbergt nog meer katachtigen dan mensen.

Als je zin hebt in ongewone en ongewone accommodaties, overweeg dan om in de Dog Bark Park Inn in Cottonwood, Idaho te blijven. Deze bed-and-breakfast heeft de vorm van een grote beagle en je kunt uitrusten in het lichaam van de hond. Het is niet alleen een ontspannende plek om te verblijven, maar ook een onvergetelijke fotomoment voor je Instagram-feed.

Denk eens aan een bezoek aan het Roswell UFO Museum in New Mexico als je een fan bent van alle paranormale en vreemde punten. Deze galerij zet zich in voor de bekende Roswell-zaak uit 1947 en ontdekt de wereld van UFO’s en buitenaardse ervaringen. Of je nu een echte volger bent of gewoon geïnteresseerd, het is een interessant gebied om te ontdekken.

Voor iets extra levendigs is de Bubblegum Alley in San Luis Obispo, Californië, een vreemde toeristische attractie die je zeker zal doen nadenken over je kauwgom-kauwroutines. Dit smalle steegje is bedekt met jarenlang opgegeten kauwgom, waardoor een plakkerig en levendig mozaïek ontstaat dat vreemd opmerkelijk is.

Denk eens aan een donjon bij de Ariau Amazon Towers in Brazilië als je verlangt naar een voorkeur voor het fenomenale in het hart van het Amazone-oerwoud. Deze boomhutverblijven gebruiken een unieke methode om de rijke charme van het bos en de overvloedige wilde dieren te ervaren.

Voor iets ongewoons kunt u het Museum van Middeleeuwse Martelinstrumenten in Praag, Tsjechië, overwegen. Deze galerij toont een verkoelende verzameling gereedschappen die in de middeleeuwen werden gebruikt om ongemak en straf te veroorzaken. Het is een macabere trip naar de donkere elementen van de achtergrond.

Ga naar het Museum of Bad Art in Massachusetts als je geïnteresseerd bent om je rechtstreeks in de wereld van het vreemde te wagen. Deze unieke galerij is gewijd aan het verzamelen, beschermen en herdenken van de meest verschrikkelijke kunst ter wereld. Het is een locatie waar ‘slechte’ kunst in de schijnwerpers staat, en je zult zelf ontdekken dat er een grote grens ligt tussen tovenaar en middelmatigheid.

Het Mütter Museum in Philadelphia is een must-bezoek als je een bibliofiel bent met een voorkeur voor het ongewone. Deze klinische galerij herbergt een enorme verzameling klinische curiosa, van fysiologische monsters en antieke medische hulpmiddelen tot onderhouden menselijke lichaamsorganen. Het is zowel verontrustend als opmerkelijk en biedt een bijzondere kijk op de achtergrond van medicatie.