Hebben honden voedingssupplementen nodig?

Honden krijgen tegenwoordig veel stoffen te eten, van dagelijks hondenvoer tot speciale lekkernijen, die allemaal zijn samengesteld om aan de voedingsbehoeften van uw huisdier te voldoen. Tafelresten worden niet aanbevolen voor hondenvoer vanwege het feit dat veel soorten voedsel voor mensen giftig zijn voor de hondenfysiologie, evenals het feit dat voedselresten niet bepaald voedzaam zijn.

Veel hondenbezitters voegen echter ook voedingsstoffen toe aan hun hondenvoer. Dan is de vraag: moet u er rekening mee houden dat hondenvoer essentiële micro- en macronutriënten bevat om gezond te blijven? Ons antwoord is ja, maar alleen in bepaalde omstandigheden.

Aanvullende redenen

Voordat u uw dierenarts om raad vraagt en tientallen voedingssupplementen kopen koopt, moet u weten in welke bijzondere omstandigheden suppletie noodzakelijk is. Houd er rekening mee dat honden, net als mensen, alle voedingsstoffen die ze nodig hebben uit een gezond dieet moeten halen, in plaats van te vertrouwen op voedingssupplementen om dat doel te bereiken. Erger nog, denk er niet eens aan om uw gezonde voeding geheel of gedeeltelijk te vervangen door voedingssupplementen.

Dierenartsen adviseren voedingssupplementen voor honden in de volgende situaties:

  • Honden kunnen voedingstekorten hebben door speciale diëten, zoals vleesvrij om gezondheidsredenen. Voedingssupplementen zorgen voor essentiële voedingsstoffen die ontbreken.
  • Uw hond kan een speciale medische aandoening hebben die hogere niveaus van bepaalde voedingsstoffen nodig heeft om de symptomen te compenseren en aan de voedingsbehoeften te voldoen. Honden met artritis kunnen bijvoorbeeld baat hebben bij suppletie met glucosamine, terwijl oudere honden een gezondere vacht kunnen hebben door suppletie met essentiële omega-3-vetzuren.
  • Honden kunnen voedingssupplementen nodig hebben om het genezingsproces na ziekte of operatie te versnellen.

Puppy’s hebben mogelijk ook voedingssupplementen nodig om te helpen bij een goede ontwikkeling. Er is echter te veel van het goede, dus vraag uw dierenarts naar het probleem. Net als mensen verdienen honden voldoende voedingssupplementen in voldoende hoeveelheden.

soort aanvulling

Dus de volgende vraag is: welke soorten supplementen zijn goed voor honden? Nogmaals, u dient uw dierenarts te raadplegen om de beste vitamine- en mineralensupplementen voor uw huisdier te bepalen. Er moet rekening worden gehouden met bepaalde gezondheidsfactoren voordat u uw hond veilig een supplement geeft dat alleen een dierenarts mag doen.

Deze voedingssupplementen kunnen gunstige effecten hebben op honden, zoals:

  • Vitaminesupplementen worden voorgeschreven om de lichaamsfuncties op cellulair niveau in stand te houden. Dierenartsen schrijven gewoonlijk vitamine A, B, C en E voor.
  • Calcium is goed voor de botten, het bloed en de zenuwen van uw hond.
  • Menselijke ijzersupplementen zijn giftig voor honden, dus ijzersupplementen moeten speciaal voor honden worden samengesteld. Het is duidelijk dat ijzer gezonde bloedcellen bevordert.
  • Zink is ook een voorkeurssupplement omdat het een gezonde vacht en huid bevordert.