Hoe tweedehands auto’s kopen? Een definitieve gids om een uitstekende gebruikte auto te kopen zonder te veel te betalen

Voordat we deze veelgestelde vraag beantwoorden, moet u even nadenken over wat beter voor u is. Het is duidelijk dat je 2 opties hebt; een gloednieuwe auto of een gebruikte auto. Zoals bekend kan het kopen van een gloednieuwe auto ervoor zorgen dat u wat geld verliest, omdat de prijs van de gloednieuwe auto wordt afgeschreven zodra u die nieuwe auto koopt, maar het kopen van een gebruikte auto kan ervoor zorgen dat u die waardevermindering vermijdt. .

Met een grote keuze aan gebruikte auto’s Cars A2Z NL tegenwoordig, is er geen grotere waarde dan het kopen van een gebruikte auto. Het is echter ook het grootste risico, vooral als je geen idee hebt wat je moet doen om de beste deal te krijgen zonder opgelicht te worden door de gewetenloze mensen die klaar staan om je te bedriegen. Daarom wordt het ten zeerste aanbevolen dat u zich bewapent met al het benodigde onderzoek en het verzamelen van de meest mogelijke informatie over de specifieke gebruikte auto die u wilt kopen.

Het kopen van een gebruikt voertuig is een grote uitdaging, vooral als u geen idee heeft van de auto die u gaat kopen, dus het wordt ten zeerste aanbevolen dat u de tijd neemt om de benodigde informatie te verzamelen en onderzoek via internet om uzelf te bewapenen voordat u naar de markt gaat. strijd om gebruikte auto’s te kopen. Om de valkuilen van het kopen van gebruikte auto’s te vermijden, doet u uw onderzoek online en via meerdere dealers en kavels voor gebruikte auto’s.

Volgens mijn onderzoek zijn er eenvoudige, maar krachtige stappen waarmee u de gebruikte auto kunt kopen die u nodig heeft. Lees ze aandachtig door en stel je voor dat je ze tijdens het lezen doet om ze snel uit het hoofd te leren en ze effectief in het echte leven te kunnen toepassen om de beste deal te krijgen als nooit tevoren.

Overweeg de voordelen van het kopen van een gebruikte auto

Volgens de experts van Kelly Blue Book: “In drie jaar tijd kan een gloednieuwe auto maar liefst 73 procent van zijn waarde zijn afgeschreven. In het beste geval behoudt hij na drie jaar slechts 62 procent van zijn waarde. Dat is een groot voordeel om een gebruikte auto te kopen.”. Waarom zou u daarom geld weggooien met het kopen van een gloednieuwe auto terwijl u een hoogwaardig en recent model gebruikte auto kunt kopen?

Hier zijn enkele andere goede redenen die u aanmoedigen om dat te doen:

Bekwame kopers van gebruikte auto’s kunnen grotere deals verkennen.

Er worden tegenwoordig veel gecertificeerde gebruikte auto’s verkocht, zoals gecertificeerde tweedehands auto’s die u met een gerust hart kunt kopen omdat ze grondig zijn geïnspecteerd en worden gedekt door garanties.

Gebruikte auto’s zijn nu betrouwbaarder dan ooit tevoren.

Gebruikte auto’s van 1 tot 3 jaar oud vallen over het algemeen nog onder de fabrieksgarantie.

U kunt de geschiedenis van de gebruikte auto vinden door het auto-VIN (Vehicle Identification Number) te gebruiken en door het voertuiggeschiedenisrapport te gebruiken. En u kunt dat rapport eenvoudig verkrijgen via CARFAX of Autocheck.

Online kunt u de veiligheidsbeoordelingen en crashtests voor bijna elke gebruikte auto bekijken.
Stel een budget in voor uw aankoop

Vervolgens moet u overwegen hoe u de auto financiert voordat u gaat winkelen. Gebruik online tools om je daarbij te helpen en maak een financieel plan dat past bij jouw budget. Experts op edmunds.com zeggen: “Zorg ervoor dat uw maandelijkse betaling niet hoger is dan 20 procent van uw salaris”. Het is essentieel om te zien hoeveel uw specifieke auto werkelijk kost. Tools zoals True Market Value (TMV), True Cost to Own (TCO) op edmunds.com en websites zoals kbb.com helpen je daarbij.

Door de betaalbaarheidscalculator en andere online rekenmachines te gebruiken, kunt u bepalen hoeveel u maandelijks kunt betalen. Bepaal hoeveel u als aanbetaling voor de auto kunt betalen als u een autolening gaat afsluiten. Het is belangrijk om te beseffen dat u niet alleen de autoprijs betaalt, maar dat u ook rekening moet houden met de andere kosten van het bezit van het voertuig, zoals verzekeringstarieven, verlengde garanties, onderhoud en brandstofkosten.

Er zijn twee manieren om een gebruikte auto te kopen; ofwel betaal je contant ofwel ga je een lening aan. Een lening aangaan om een auto te kopen, wordt ook wel het financieren van de auto genoemd. U kunt uw gebruikte auto financieren via een bank, online geldschieter, kredietvereniging of een dealer. Het wordt ten zeerste aanbevolen om via de eerste drie te financieren, met name via de bank en online geldschieter.

Kies de juiste gebruikte auto

Het kopen van gebruikte auto’s is tegenwoordig erg populair geworden, dus u zult een grote selectie automodellen vinden om uit te kiezen. Zoek op tv, tijdschriften, internet of bij tweedehands autodealers. Raadpleeg vrienden of familieleden. Tegenwoordig is internet het meest waardevolle hulpmiddel geworden. U kunt de grote selectie van verschillende automodellen en prijzen onderzoeken.

Maak een lijst van verschillende gebruikte automodellen waarin u geïnteresseerd bent en beperk uw lijst vervolgens tot 3 of 4 auto’s. Voordat u uw lijst met favoriete auto’s neemt en naar de dealer of privépartij gaat om te kopen, onderzoekt u de auto en verzamelt u zoveel mogelijk informatie.