Koppel uw evenement aan het juiste socialemediaplatform

Evenementen staan van oudsher centraal in de marketingactiviteiten en -campagnes van organisaties. De suprematie van sociale media heeft geleid tot kritische wijzigingen in de uitkomst van een evenement om een reeks doelstellingen te bereiken. Sociale media zijn een sleutelfactor van deze evenementen in termen van bewustmaking, het stimuleren van betrokkenheid en het verbeteren van de ervaring.

Denk vanuit een marketingperceptie na visit https://vinyadmedia.nl/ over het type evenement en match het met het geschikte socialemediaplatform om uw organisatorische ambities te realiseren.

Feesten:

Sociale media bieden het ideale middel om campagne te voeren voor een groot festival. Velen zijn geneigd om met hun vrienden naar festivals te gaan, en sociale media hebben de mogelijkheid om de hele ervaring – voor, tijdens en na – om te zetten in een deelbare ervaring. Bij sociale netwerken gaat het erom gelijkgestemde doelgroepen synchroon te krijgen. Bij het uitoefenen van de mogelijkheid om sociale media te gebruiken om reclame te maken voor een festival, is het uiterst belangrijk om te weten welke acts, namen, uitvoeringen en shows de meeste aandacht trekken. Begin met het maken van een Facebook-pagina; tegelijkertijd een Twitter-stream lanceren, een sociale wedstrijd ontwerpen of een andere sociale media-tactiek is om erachter te komen wat de grootste publiekstrekker van uw evenement is.

Conferenties:

Conferenties in deze context omvatten hun minder gestructureerde neven op sociale media, en de online versie zoals virtuele conferenties. Deze evenementen blijken vitale inkomstengeneratoren voor organisaties te zijn. Begin uw merkpromotie met een blog. U kunt afbeeldingen, video’s, tekst en geluidsfragmenten uploaden. Dit is een betrouwbaar platform om de basisgegevens van uw conferentie te posten. Data en tijden, een link naar uw registratiepagina en contactgegevens kunnen in uw blogzijbalk worden gepubliceerd. Evenementen- en conferentiegidsen maken het voor potentiële deelnemers gemakkelijk om interessante lokale evenementen op te zoeken. Ze bieden ook een eersteklas overzicht van alle fundamentele details die aanwezigen nodig hebben. Met behulp van sociale platforms als Facebook, Twitter en LinkedIn kun je een community van consumenten en fans samenstellen door ze te betrekken bij overleg en geweldige inhoud te delen.

webinars:

Zorg ervoor dat uw online communities zich meer betrokken voelen door uw webinar virtueel te adverteren. Wanneer u informatie over uw webinar uploadt, vergeet dan niet om altijd de registratielink toe te voegen, zodat volgers met een paar klikken naar uw registratiepagina kunnen navigeren. Adverteer uw webinar met name op uw LinkedIn-status en groepen. Het is duidelijk dat u uw webinar-informatie op de Facebook-pagina van uw bedrijf moet plaatsen, maar een andere strategie is om ook een Facebook-evenement voor uw webinar te ontwerpen. Maak een unieke hashtag voor je webinar en begin die te gebruiken in tweets die betrekking hebben op het evenement.

Fondsenwervers:

Het kiezen van het meest geschikte social media platform voor je non-profit inzamelingsactie moet tactisch en met veel aandacht gebeuren. Sociale media bieden volop mogelijkheden om te communiceren en betrokken te raken, een relatie te ontwikkelen door middel van voortdurende samenwerkingen. Het stelt u ook in staat om berichtvergroting aan te boren, een redelijke, multimediale benadering voor het delen van het doel van uw organisatie en het verspreiden van informatie. Maak een Facebook-pagina en Twitter-profiel en upload daar je inzamelingsinformatie. Zodra je evenement op de online mediawagen staat, begin je berichten en berichten te “liken en linken” om een buzz over je inzamelingsactie te starten.

Door op deze sociale netwerkkanalen te zijn, is het gemakkelijk om uw organisatie te vinden en op de hoogte te zijn van uw doel – evenals de kans om op deze media te communiceren met leden en toekomstige donateurs.

Hoewel gebeurtenissen op zich geen algehele totale marketingbenadering vormen, kunnen ze een centraal onderdeel van de mix vormen, omdat ze voordelen opleveren voor zowel marketeers als klanten. Door sociale media te gebruiken om uw evenementen te verbeteren, kunt u uw bereik vergroten en tegelijkertijd extra middelen bieden om contact te maken met uw bedrijf. Je hoeft alleen maar de juiste mix van platforms te vinden om maximale exposure te krijgen.