Waar Amerikanen naar op zoek zijn in de GF (tarwevrije) producten in vergelijking met Australië

Staat van de GF-markt, rapport 1 – GFTECH-rapport

Dit rapport beschouwt de verschillen in de Australische en Amerikaanse GF-markten door analyse van de e-vraag van consumenten of Google-zoekopdrachten op internet.

Fundamentele macro-economie suggereert dat markten worden beheerst door principes van vraag en aanbod. Marketing suggereert echter dat goede leveranciers vinden waar Mangroove.nl de vraag is, vervolgens producten of diensten creëren en op de markt brengen. Het lijkt erop dat de toegenomen zoekopdrachten naar ‘GF-voedsel’ (in het afgelopen jaar) beginnen te worden weerspiegeld door meer leveranciers van producten en diensten.

Terwijl de GF-productiekant van de markt goed op gang is in de VS en Australië, blijft het nog steeds een nichemarkt met veel coeliakiepatiënten die niet weten dat ze de ziekte hebben. Hoewel Australië vaak Amerikaanse trends volgt, analyseert dit artikel het verschil tussen de landen met betrekking tot zoekgewoonten en daarmee de vraag naar GF-producten en -diensten.

Ten eerste is er natuurlijk een verschil in de spelling van de ziekte in elk land. Australië spelt het als ‘coeliakie’, terwijl de VS ‘coeliakie’ gebruiken. Tijdens dit onderzoek bleek dat hoewel de meeste Australiërs de coeliakie-spelling gebruiken, een groot aantal nog steeds de Amerikaanse versie gebruikt. Amerikanen zoeken alleen naar de Amerikaanse spelling.

Terwijl Australiërs op zoek zijn naar producten die gluten en ‘gluten zuivelvrij’ zijn, associëren de VS de twee niet.

In beide landen wordt gezocht naar onderwerpen als ‘glutenrecepten’. Hoewel dit logischerwijs misschien niet lijkt alsof ze zoeken naar ‘GF-recepten’, domineren GF-receptensites de zoekresultaten, wat bevestigt dat dit een ‘aangeleerde snelkoppeling’ is die mensen gebruiken.

De ongeveer 20 belangrijkste termen (exclusief spellingsverschillen) waarnaar door beide landen wordt gezocht, lijken sterk op elkaar. Aangezien individuele termen van maand tot maand kunnen verschillen, is het minder leerzaam om individuele termen te vergelijken in plaats van GROEPStermen. Om deze reden zijn de meest gebruikte zoektermen op de volgende manier gegroepeerd:

GF-voedsel = 6
Glutendieet = 2
GF-recepten = 3
Coeliakie gerelateerd = 2
Tarwevrij gerelateerd = 4
Groepssamenstelling:

GF Foods: Deze groep zoektermen bevatten allemaal het woord GF en hebben te maken met zinnen met betrekking tot GF-voedingsmiddelen.

Glutendieet: dit zijn termen die verband houden met de specifieke kenmerken van GF-diëten.

GF-recept: zoekopdrachten en website met betrekking tot het koken van GF-maaltijden.

Coeliakiegerelateerd: voor Australië worden vier termen overwogen: elk twee voor de coeliakie / coeliakie-spelling. Terwijl in de VS dezelfde twee termen worden vergeleken (alleen coeliakie-spelling), is een derde coeliakie-gerelateerde term opgenomen in de totale volumes. Behalve de specifieke term ‘GF’ hebben de coeliakiegerelateerde termen veruit de hoogste zoekvolumes.

Tarwevrije groep: voor zowel Australië als de VS vallen deze termen allemaal buiten de top tien zoekvolumes voor glutengerelateerde termen.

Analyse van zoekvolumes

Het eerste punt is dat de bevolking van Australië bijna 20 miljoen bedraagt, terwijl de VS bijna 300 miljoen telt. De VS is dus bijna 15 keer de Australische bevolking en toch hoeven de Australische zoektermen slechts met 10 te worden vermenigvuldigd om zeer vergelijkbaar te zijn. Dit suggereert dat Australiërs per populatie 50% meer interesse hebben in het zoeken naar GF-termen.

Het is verbazingwekkend hoe vergelijkbaar de zoekwoordgroepen zijn voor Australië en de VS. Hoewel het Australische en Amerikaanse voedsel en de cultuur vergelijkbaar zijn, is deze schaduw van groepen fenomenaal.

Hoewel de ‘GF-voedingsmiddelen’-groep zes woordgroepen bevat, is het veruit de meest gezochte groep van alle GF-gerelateerde zoekopdrachten in de top 20 zoekopdrachten. De belangrijkste coeliakie-uitdrukkingen Groep is goed voor slechts de helft van de zoekvolumes van ‘GF-voedingsmiddelen’ Groepsvolumes, maar de groep bestaat slechts uit twee termen. Dit suggereert per zin dat er zowel in Australië als in de VS bijna evenveel belangstelling is voor mensen die informatie zoeken over ‘GF-voedsel’ als voor informatie over de ziekte.

Ter vergelijking: er is over het algemeen relatief weinig interesse in de groepering ‘glutendieet’ en de groep ‘GV-recept’, te oordelen naar het aantal afwijkingen van de termen. De drie Australische ‘GF-recept’-termen clusteren echter samen in de top tien van zoekopdrachten en dichter bij de top van de zoekopdrachten in vergelijking met de Amerikaanse termen. Beide groepen kunnen worden beschouwd als een nichegebied en subgroep van wat mensen sowieso zouden vinden door de zoektermen in de grote ‘GF food’-groep te gebruiken.

De groep ‘tarwevrij’ bestaat uit vier termen. Twee van de termen zijn vervangers van ‘GF food’-termen, en twee zijn gebaseerd op allergiegerelateerde problemen. Hieruit blijkt dat de meeste mensen liever rechtstreeks zoeken naar ‘GF-voedingsmiddelen’ dan naar ‘tarwevrij’. Ook voor problemen met betrekking tot de ziekte zoeken de meeste mensen nog steeds naar informatie over coeliakie in plaats van tarwe-intolerantie.